31-10-08

Bankgarantie

Uit informatie beschikbaar sinds 29/10/2008 op de website van vzw VSDC (Vlaams Studie-en Documentatiecentrum voor VZW's) zou indirect blijken dat de bankrekeningen van onze VME van dezelfde garanties kunnen genieten als een privaat persoon.

Het is mogelijk dat vzw NICM bij de bevoegde overheid zal aandringen op het verhogen van deze wettelijke garantie tot minstens 10% van de waarde van de gedwongen mede-eigendom, zo bijvoorbeeld de VME beheerd wordt door een wettelijk erkende syndicus die voldoet aan al zijn deontologische verplichtingen, de VME een correcte meerjaren planning heeft voor de groot onderhoud van de mede-eigendom, ... .

Maar het is een feit dat, in de huidige context, een wettelijk erkende syndicus, die voldoet aan zijn wettelijke en deontolopgische verplichtingen, garant staat of zou moeten staan, via zijn verzekeringsmaatschappij, voor 100% van de fondsen van de VME.

Het is vanzelfsprekend dat bij de volgende verkiezing van een syndicus voor onze VME, aan de kandidaat-syndici zal gevraagd worden om het bewijs van deze verzekering te voegen bij hun kandidatuurstelling, te voegen bij de uitnodiging voor de AV, zoals bepaald door het vonnis d.d. 16.06.2008.

Het is ook een feit dat elke kandidatuur van een syndicus voor onze VME, die dit bewijs niet kan voorleggen met argwaan zal bekeken worden.

07:20 Gepost door Luc in Financiën | Permalink | Commentaren (2) | Tags: onderhoud, boekhouding, reservefonds |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Meerjarenonderhoudsplanning geeft inzicht in toekomstige kosten Met het meerjarenonderhouds-programma O-Prognose ben je in staat om op een eenvoudige wijze een bouwkundig of installatietechnisch onderhoudsplan (meerjaren-onderhoudsplan) te maken. Dit onderhoudsprogramma beschikt over een zeer uitgebreide bibliotheek waarin onderhoudsgevoelige elementen zijn opgenomen. Bij deze elementen zijn ook de onderhoudswerkzaamheden en een indicatie van de bijbehorende kosten opgenomen.


Gepost door: Schuurman | 15-10-09

O-Prognose maakt meerjarenonderhoudsplanning aan vastgoed en installaties eenvoudig! Met O-Prognose kunt u makkelijk en eenvoudig een aankoopkeuring of een meerjarenplan voor gebouwen en/ of installaties
samenstellen (NEN 2767). Het programma beschikt over een zeer uitgebreide bouwkundige bibliotheek waarin onderhoudsgevoelige
elementen zijn opgenomen. Bij deze elementen zijn ook de onderhoudswerkzaamheden, cycli en een indicatie van de bijbehorende
kosten opgenomen. O-Prognose is een softwareprogramma dat draait onder Windows en Citrix. In de Windowsversie is het tevens
mogelijk om met conditiemeting tot een onderhoudsplan te komen.

De software is geschikt voor alle soorten gebouwen. Zowel scholen, flats, kantoren, hallen, VvE’s zijn in onze programmatuur vast te leggen.
Voor meer informatie over O-Prognose verwijs ik u graag naar onze website.

Op onze website heeft u de mogelijkheid om o.a. de software te bekijken en een voorbeeld van een onderhoudsplan te printen.

O-Prognose van Plandatis is inmiddels bij diverse ziekenhuizen, patrimonia, VME's, bouwtechnische adviesbureaus, scholen en in gebruik.

Gepost door: Schuurman | 15-10-09

De commentaren zijn gesloten.